Змінити режим перегляду


Смак, запах, прозорість



НАЗВА Опис
1
()
Оформлення висновків
Таблиці для формлення результатів
2
()
Ознайомитись з основними методами органолептичного аналізу води
3
()
Дослідитит пробу води за показниками: смак_ запах_ прозорість
4
()
Навчитись роботи висновки про відповідність води допустим показникам та доцільність вживання
5
()
Мірний циліндр
6
()
зразок шрифту
7
()
конічнаколба 250 мл з резиновою пробкою
8
()
Смак
"Прозорість води залежить від степеню розсіювання сонячних променів у воді речовинами органічного і мінерального походження, які знаходяться у воді в підвішеному і колоїдному стані. Прозорість визначає протікання біохімічних процесів, які вимагають осв...
9
()
Запах
Таблиця 1. Оцінка інтенсивності запаху
Таблиця 2. Походження запаху
Запах води утворюється специфічними речовинами, які поступають у воду в результаті життєдіяльності гідробіонтів, розкладання органічних речовин, хімічної взаємодії водних компонентів і компонентів, які поступають із зовнішніх (аллохтонних) джерел. Запа...
10
()
Прозорість
Смак є показником, що визначається лише у питних водах. Цей показник описує характер та силу домінуючого смаку води. Визначають характер та інтенсивність смаку. Розрізняють 4 основні види смаку: солений, кислий, солодкий, гіркий. Інші види смакових в...
11
()
Органолептичні властивості
Органолептичні властивості води – група показників якості, які визначаються сенсорними функціями організму (тобто не потребують використання додаткової техніки, за винятком тих випадків, коли дослідження необхідно провести з високою точністю. До таки...
12
()
1.1.         У чисту колбу 250 мл налийте 100-150 мл води.
13
()
1.2.         Досліджувану водо наберіть в рот малими порціями не ковтаючи_ затримайте у роті 3-5 с.
14
()
1.3. Визначать характер смаку або присмаку за відчуттям.
15
()
1.4. Результат запишіть.
16
()
2.1. У чисту колбу налийте 100-150 мл води та закрийте пробкою.
17
()
2.2. Перемішайте воду в колбі коловими рухами.
18
()
2.3. Відкрийте колбу та оцініть запах за інтенсивністю в балах (Розділ «Теоретичні відомості» табл. 1) та його характер (Розділ «Теоретичні відомості» табл. 2).
19
()
2.4. Результат запишіть.
20
()
3.1. Розмітьте циліндр місткістю 100 мл по висоті у см. до 20-25 см за допомогою лінійки.
21
()
3.2. Покладіть циліндр на зразок тексту.
Циліндр на зразку тексту
22
()
3.3. Наливайте досліджувану воду по 1см та спостерігайте за здатністю прочитати зразок тексту. Продовжуйте доливати до пір поки не буде відчуватись значний дискомфорт при читанні тексту.
23
()
3.4. Результат запишіть.
24
()
Мета роботи
25
()
Дослідження органолептичних властивостей води. Смак_ запах_ прозорість.
26
()
Обладнання
27
()
Теоритичні відомості
28
()
Проведення дослідження
29
()
1. Дослідження смаку води (лише для питних вод):
30
()
2. Дослідження води на запах:
31
()
3. Дослідження проби води на прозорість

Страницы: